Sauna İmalatı ve Önemli Bilgiler | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Sauna İmalatı ve Önemli Bilgiler

Sauna imalatı özenle yapılması ve dikkat edilmesi gereken birden fazla kurula sahiptir. Bu kurallar dikkat edilerek hazırlanan saunalar, hem güvenlik, dayanıklılık ve fiyat/performans  hemde sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Sauna İmalatı yapacak müşterilerimizin yıllar boyunca saunalarını rahatça kullanmak istiyorlarsa bu kurallara önem veren firmalarla çalışmaları şiddetle tavsiye edilir. Aşağıda sizlere sauna imalatı yapmadan önce ve yapım aşamasında dikkat edilmesi gerekilen önemli bilgilerden kısaca bahsetmekteyiz. 
 

Sauna İmalatı Nasıl Yapılır? 

Sauna yapılacak odanın ölçülerinin dikkatle alınması, yapılması gerekilenlerde birinci sırada yer almaktadır. Firmalar tarafından duvar terazisi kullanılarak ölçüler alınmaktadır. 2. Olarak saunanızda kullanılması gerekilen malzemelerin seçimi, Sauna Odasınızı uzun yıllar boyunca rahatça kullanmanız da büyük rol oynayacaktır.  Buradaki malzemeler genellikle seramik veya fayans gibi seçenekler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 
 
Sauna odalarında bulunması gerekilen havalandırmalar için, duvar veya tavana bir menfez konulmaktadır. Bu menfezin görevi, içeride bulunan ter kokusu gibi kötü kokuların içerideki havayı etkilemesine izin vermemektir. İçeride bulunan kötü kokular menfez yardımıyla dışarı atılmaktadır.
 
 

Sauna Odası Elektirik Alt Yapısı Nasıl Yapılmalıdır

Sauna Sobası ve sauna odanızın içerisinde bulunan aydınlatma cihazları için elektrik alt yapısı oldukça önemlidir. Bu cihazlar için kullanılacak elektrik tesisatlarında bulunan kabloların güvenli bir şekilde cihazlara ulaşacak şekilde çekilmesi gerekmektedir. Yapılabilecek olası bir hatada can veya mal kayıplarına neden olabiliceğini unutmamak gerekir. 
 
 Sauna odanızdan maksimum verimi alabilmek için nem ve sıcaklığın doğru orantıda olması gerekir. Bu doğru oranı sağlamak için kullanılan malzemeler ve elektrik alt yapısı büyük bir rol oynamaktadır. Elektrik tesisatında yapılacak en küçük aksaklıklar bu oranı doğrudan etkilemektedir. İnsia Yapı olarak tüm sauna imalatlarımızda elektrik alt yapısına çokça önem vermekteyiz. 
 
 

Sauna Sobası Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli

Sauna sabosı saunanızda bulanan sıcaklığı ayarlamak için kullanılan cihazdır. Sauna odanızın olmazsa olmazı olan sauna sabolarının seçimi, sauna odanızın büyüklüğü ve beklediğiniz performansa göre bir çok çeşitlilik göstermektedir. Sauna sobanızın termal şok direncine ve metalin ısı farkından uğradığı deformasyona göre seçilip sauna odanıza eklenmesi gerekmektedir. Sauna sobaları, Küçük Sauna Sobaları, Orta Boy Sauna Sobaları ve Büyük Boy Sauna sobaları olarak güç düzeylerine göre 3’ e ayırabiliriz. Saunanızın boyutuna ve beklediğiniz performansa göre en uygun olanını seçip kullanmanız tavsiye edilir. 
 
 
Blog yazımızda sizlere 3 adet önemli bilgilendirme yaptık. Ancak bu bilgilendirmeler 3 adet ile sınırlı olmamaktadır. Gün geçtikçe sizlere diğer önemli bilgiler hakkında yeni blog yazıları oluşturacağız. Sauna İmalatı yapmadan önce merak ettiğiniz tüm konularla alakalı bilgi almak için buradaki bağlantıya tıklayarak veya WhatsApp üzerinden iletişime geçerek sorabilirsiniz. 
Sauna İmalatı ve Önemli Bilgiler