Buhar Odasının Faydaları Nelerdir? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Buhar Odasının Faydaları Nelerdir?

Spor salonunda ki çalışmalarınız sonucunda vücudumuz ter yoluyla toksinleri dışarı atmaktadır. Sadece toksinleri değil diğer zararlı maddeleride dışarı atan vücut, sıcak duş alınsa bile vücuttan tamamen bu toksinleri uzaklaştıramaz. Bu durumda buhar odasında geçireceğiniz vakitler bu toksinlerin dışarıya atılmasını yardımcı olmaktadır. Sıcak ortamda vakit geçirmek vücudumuzda bulanan kan akışının hızlanmasına da yardımcı olur ve oksijen yardımıyla laktik asitlerin parçalanmasını sağlayarakta bizlere önemli bir fayda sağlamaktadır. Kısaca özetlemek gerekirse saunalar veya buhar odaları spor sonrasında vücudumuzun kısa sürede kendisini toparlamasına yardımcı olur. Buhar Odası İmalatı bu nedenlerden ötürü oldukça büyük bir öneme ve titizlik gerektiren uygulama aşamasına sahiptir.

Spor salonu seçimi yaparken sauna veya buhar odasına sahip olan tesisleri tercih etmek sağlığınız açısından bir çok faydaya neden olacaktır. Buhar odalarını spor yaptıktan sonra veya saunadan sonra tercih edilmesini tavsiye etmekteyiz. Sauna sonrası veya spor sonrası ter kuru bir şekilde vücudumuzda kalmaktadır, buhar odasının sıcaklığı nedeniyle bu kuru teride vücudumuzdan uzaklaştırmamıza neden olur.

Buhar odaları, odadaki buhar oranın çok yoğun olduğu odalardır. Buhar odalarının 50 - 55 derece arasında değişmektedir ve nem oranı ise 100% ulaşabilmektedir. Nem oranının yoğun olması solunum yollarımız için oldukça fayda sağlamaktadır. Sırf bu yüzden bile tercih edilmesi gerekilen buhar odalarının imalatı hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Buhar odasının yoğun nem oranına sahip olması vücudumuzdaki nem kaybının azalmasına yardımcı olur. Cildinimiz buhar odasındaki nemide kullanarak toksinleri dışarı atma işlemini yaptığında sıvı kaybı yaşamaz. Bunlara ek olarak buhar odası imalatı yaparken dikkat ettiğimiz yalıtım konusuyla beraber buhar odasındaki sıcaklığın korunması vücudumuzdaki dolaşım sisteminin hızlanmasına neden olur. Bu sayede kanımızdaki oksijen miktarını arttırmış oluruz.

Buhar odasının faydalarını sizlere aktardık. Ancak bu faydaların yanı sıra dikkat etmemiz gereken çok önemli bir husus bulunmakta. Odanın yoğun ısıya sahip olması ve nem oranın yüksek olması, buhar odasının kullanımını 15 dakikayla sınırlandırmalıdır.

Sporumuzu yaptıktan sonra rahatça toksinlerden kurtulmamıza yardımcı olan buhar odalarının imalatı ile ilgili aklınızda oluşan sorlar var ise bizlere sitemizde bulunan telefon numaramızdan ulaşabilir veya WhatsApp destek hattımızdan yazabilirsiniz. ​

Buhar Odasının Faydaları Nelerdir?