Buz Odası İmalatı | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Buz Odası İmalatı

Buz odası imalatı, sauna imalatı ile benzerlik göstermektedir. Aynı titizlik ile çalışılmalı ve oda yapımında yalıtıma önem verilmeli. Buz odaları ortalama -10 dereceye kadar inmektedir.  Soğuk havası nedeniyle buz odaları bazen kar odaları olarakta anılmaktadır. İçerisinde kar bulunur ancak normal kardan daha hafif ve yumuşaktır. Bu ısıyı ve kar oranını sabitlemek için buz odası imalatında kullanılacak malzemelerin kalitesi oldukça büyük bir önem taşır.

Çok soğuk olan bu alanları genelde sporcular kullanmakta. Kriyoterapi olarakta bilinen aşırı soğuk ortamların vücudumuz ve sağlığımız açısından faydaları oldukça fazla. Fiziksel ve zihinsel sağlığının dışında, vücudumuzda oluşan yaraların iyileşmesindede büyük rol oynamakta. Bunlara ek olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte ve cildimizi yaşlanmaya karşı korumakta olumlu etkileri gözlemlenmiştir.

Buz odası imalatı yapılırken, bu odaları kullanmak isteyen insanlar için önemli uyarılarda bulunacak alanlara da yer verilmesi gerekmekte. Aşırı soğuk olan bu odalar kalp ve solunum yolları rahatsızlıkları olan bireyler için riskli olarak görülmekte. Bu bireylerin buz odalarına girmelerinin önüne geçilmesi gerekmekte. Bu sağlık sorunlarına ek olarak diyabet görüyorsanız ve enfeksiyonunuz var ise kullanmamayı tercih etmelisiniz.

Kar odası veya buz odasında bulunan kar oranı, 5m² ila 20m² arası bir yüzeyi kaplamalıdır. Oda -10°C’ye kadar soğutulur ve her gece kar yağması sağlanır. Bu yüzden kar odası imalatı, tasarımı yapılırken önemli bir kullanım alanı olduğu unutulmamalıdır.  Sauna odasında yaşadığınız sıcaklıktan hemen kurtulmak için buz odasını tercih edebilirsiniz. Vücudunuzun yaşayacağı bu şok etkisi bağışıklık sisteminizi oldukça güçlendirmektedir.

Kar odaları sauna sonrası vücudunuzun normal sıcaklığa ulaşmasına yardımcı olabilmektedir. Toz halindeki karlar, cildiniz üzerinde serinletici etkiye sahiptir.

Sizde kar odası imalatı ve ya buz odası imalatı yaptırmak istiyorsanız, proartsauna olarak sizlere her alanda bilgi paylaşımı yapabilir aklınızdaki soruları cevaplayabiliriz. Tüm sorularınızı bize WhatsApp destek hattımızdan sorabilir veya telefon numaramızdan bizleri arayarak ulaşabilirsiniz. ​

Buz Odası İmalatı