Buz Odası Yararları | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Buz Odası Yararları

Hamam, buhar odaları, saunalar spalar için klasiktir ama buz odaları ise yepyeni bir spa trendi. -10 dereceye kadar giden bir serüven için kendinizi hazırlayın. Şimdi neden bu kadar soğuk bir havaya girmeniz gerektiğinizi soruyorsunuz fakat son derece şaşırtıcı sağlıklı faydalara sahiptir buz odaları. Şimdi aklınızdaki soruları cevaplamak için buz odasının yararlarının tamamını tek tek sıralayacağız (Sıcak buhar odasından sonra kullanılması daha olumlu sonuçlar göstermektedir.). 


Soğuğun Senin İçin Yararları Nelerdir?


Buz odasının yararlarına ilk başta şüpheli yakınlaşsak da Avrupa'daki doktorlar bu yöntemi son 20 yıldan fazladır yaralı ve artritli hastalara ve eklem ve kas iltihabından mustarip sporculara reçete olarak buz odalarını yazıyor. Buz odasının yararlı olduğunun keşfedilmesi 1980 yılında bir Japon doktor tarafından ilk olarak romatoid artrit hastalığının tedavisi olarak kullanılmasıyla keşfedilmiştir. Ayrıca Günümüzde doktorlar uyku bozuklukları, depresif ruh halleri, multipl skleroz, siyatik ve çok daha fazlası için buz odası tedavisi önermektedir. Buz odasının amacı sistemik bir destek yaratarak tüm vücudu soğutması ve bağışıklığı güçlendirmesidir. Bunlar buz odasının yararlarının başlıca nedenleridir.


Güçlendirilmiş Bağışıklık Sistemi


Buz odası yararlarından bir diğeri ise soğuk havanın kan dolaşımını hızlandırması ile bağışıklık sisteminin güçlendirmesidir. Damardaki oksijen seviyesini arttırarak kan dolaşımını iyileştirir. 


Genç Görünüş Ve Canlılık 

Genç görünmek ve cildimizde canlı bir görüntü sahibi olmak istiyorsak buz odası oldukça yararlıdır. Vücuttaki genişlemiş gözenekleri sıkılaştırır ve atardamarları daraltır, cilt hücrelerini tekrar ve tekrar canlandırması ile canlı, genç, parlak ve yumuşak bir cildiniz olduğunun farkına varırsınız, harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Aynı zamanda derinizi gererek cilt hücrelerini sıkılaştırması ile göz altı çökükleri ve benzeri birçok cilt kusuruna yararlıdır. 


Ağrılara Şifa Olması

Makalenin başında bahsettiğimiz gibi buz odası yararlarından biri kriyoterapidir. Tüm vücut kriyoterapisi tedavisinde vücudunuzda oluşan birçok ağrılara iyi geldiği tespit edilmiştir.


Yağ Yakar ve Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Sıcak bir saunadan sonra soğuk buz odasına girerseniz kilo vermenize yardımcı olacaktır. Sıcaktan soğuğa geçiş yapınca vücudunuzdaki yağ dokuları harekete geçer, bu da enerji üretmek ve ısınmak için yağ yakmanıza sebep olur. Aynı zamanda soğuk kalp atışınızı ve metabolizmayı hızlandırması ile ekstra kalori yakmanıza olanak tanır.

 

Buz Odası Yararları