Ev Tipi Sauna | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Ev Tipi Sauna

Hızla yükselen popülerliğiyle ev tipi saunalar artık iki adım ötemizde bize istediğimiz ferahlığı sağlayabiliyor. Yorgun bir günün ardından dilediğiniz o keyfi uzak tesislere gitmek zorunda kalmadan evinizde yaşamak çok daha mümkün. Ev tipi saunalar evinize ve bütçenize en uygun olan sauna çeşidi olarak olukça revaçta.
 

Ev tipi sauna nedir?

Ev tipi bir diğer adıyla kızılötesi saunalar, yapımı bakımından geleneksel saunayla oldukça benzerdir. Geleneksel saunalarda odun ve sauna ısıtıcı kullanılırken revaçta olan ev tipi saunalarında ise kızılötesi paneller kullanılır.  
Kızılötesi panellerden gelen ışınların dalga boyları yakın, orta ve uzak olmak üzere 3e ayrılır. Ev tipi saunalarda en çok tercih edilen ışın, uzak dalga boyuna sahip olandır. En uzun dalga boyuna sahip olan uzak ışın, insan derisindeki en derin noktalara nüfuz ederek vücudun toksinlerinden arınmasına birebir katkı sağlar.

Ev tipi saunalar, geleneksel saunalara nazaran daha makul bi boyutta tasarlanır. Evinizin küçüklüğü sorun olmaksızın ev tipi saunların imalatı istenilen yere yapılmaktadır. Mini boyutta tasarlanan ev tipi saunaların en büyük avantajlarından bir diğeri ise elektrik  ihtiyacının prizden dahi karşılanabiliyor oluşudur.

 

Ev Tipi Sauna Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? 


Geleneksel sauna tipine oldukça benzerlik gösteren ev tipi saunalar, geleneksel saunalara nazaran daha az bir ısıyla vücuttaki toksinleri atabilecek güce sahip olabilmekte. Kızılötesi ışıkları yaymalarından ötürü bu saunaların kademe kademe bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. İlk kullanım süresi 5 ila 10 dakika arasında olması sağlığınız için önem arz etmekte, bu kısa kullanımlar doğrultusunda  vücut detoksifikasyon işlemine alışmış olacaktır. Önerilen alışma sürecini göz ardı etmeden deneyimlemenin ardından dilediğiniz vakitlerde saunanızı kullanabilmeniz daha fayda sağlamaktadır. Saunalar her ne kadar uzun vakitler geçirilerek ferahlık sağlıyor olsa da bu sürenin fazla olması sağlık sorunlarına perde açabilir. Vücudunuzun saunaya karşı verdiği tepkileri gözlemleyerek saunada ne kadar zaman geçirebileceğinizi tespit edebilirsiniz, bu da gönül rahatlığıyla keyif çıkarmanızı sağlayacaktır. Herhangi bir sağlık sorununuz var ise doktorunuza danıştıktan sonra kullanmalısınız, aksi durumda kızılötesi ışınların sağlığınıza tehdit gösterebilir.

 

Ev Tipi Saunanın Faydaları Nelerdir? 


Tüm sauna çeşitlerinde de olduğu gibi ev tipi saunaların en önemli faydası derimizde biriken toksinleri terleme yoluyla dışarı atmasıdır, aynı zamanda vücudunuzdaki ağrıların bir nebze de olsa geçmesini sağlamaktadır. Yüksek ısıda kullanılması vücudumuzun genç gözükmesini sağlayan kaslarının gevşemesinde fazla bir rol oynamasıyla birlikte kalp ritminin artmasına ve kan dolaşımının iyileşmesine yardımcı olur. Metabolizmanızın düzgün ve daha iyi çalışmasına etki gösterir. 

Saunaların bahsedilen olumlu etkilerine ek olarak birçok faydası bulunmakta. Bu faydalardan birkaçına daha değinecek olursak; ciddi oranda cilt sağlığınızı doğrudan etkiler, psikolojik araştırmalarla birlikte stresin önüne de geçtiği gözlemlenmiştir. 

Sizde ev tipi sauna imalatı yaptırmak istiyorsanız bizlere websitemizde bulunan telefon numaramızdan ulaşabilir, whatsapp destek hattımızdan aklınızda oluşan tüm soruları sorabilirsiniz.

Ev Tipi Sauna