Havuz Bakımı Nasıl Yapılır? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Havuzlar sık görüntüsü dış çevreye uyum ve sıcak havalarda insanları serinletmesiyle hayatı güzelleştiren birçok alanda kullanılır. Günümüzde yaşam için önemli olan havuzlar birçok alanda karşımıza çıkar. Konaklama alanlarında, sosyal tesislerde, okullarda, bahçelerde, parklarda ve tatil mekanlarında çok sık rastlarız. İnsanların tercihlerine göre farklı tarzlarda havuz imalatı tercih edilebilir. Havuz imalatında öncelik nerede nasıl ve ne amaçla kullanacağınızdır. Özellikle prefabrik havuz imalatı, tasarım havuzu imalatı, süs havuzu imalatı,  ısıtmalı kış havuzu imalatı gibi havuz imalatı çeşitleri tercih edilmektedir. Havuz türlerine çeşitlendirmek sadece bunlarla kalmıyor birçok farklı türde havuz projeleri yapılabiliyor. Yine ihtiyaç ve isteklere göre derinlik ölçüleri Havuzun genişliği ve şekli kullanım amacı doğrultusunda da şekillenebilir.

Havuz imalatı yaptıktan sonra en önemli konu bakımının nasıl yapılacağıdır; insanların sıklıkla kullandığı, çevresinde bulunduğu için hijyen çok önemlidir ayrıca havuz projelerinde bulunan ışıklandırma sistemleri ve tesisat sistemleri de önemli konulardandır. Havuz bakımı son derece basit ve pratik olsa da bu konuyla ilgili teknik bilgi önemlidir temizlik için kullanılan ekipmanlar ve yöntemlerin uygulanabilmesi için. Tek başıma bakım yapabilir miyim? Bakım işleminde teknik bilgi sahibi olan birine ihtiyacım var mı? Kış ve yaz açık alanlarındaki havu

z bakımı daha mı farklıdır? Süs havuzlarının bakımı nasıl yapılır? Hangi ürünleri kullanmalıyım? Bu tarz sorular havuz bakımı ile ilgili en çok sorulan sorulardır. Her havuzun kendine göre bir yapısı, çeşidi, büyüklüğü, derinliği ve hacmi olduğu için bireysel bakım çözümü yeterli olmayabilir. Havuz bakımı için gerekli ekipmanlara ulaşabiliyor olmalı ve bu tarz havuz bakım işleri için hem teknik bilgi hem de doğru bakım bilgisi olan kaliteli ve bu konuda eğitim almış insanlardan yardım alınmalıdır. 

Havuz Bakımı Aşamaları 


Öncelikli olarak havuzun hangi mevsimde kullanıldığı çok önemli bir konudur. Yaz mevsiminde sürekli kullanan havuzlar ve süs havuzları düzenli olarak temizlenmeli ve bakımının yapılması gerekmektedir. Kışın kullanılan ısıtmalı havuzların ısıtma sistemleri düzeli olarak kontrol edilmedi elektrik sistemleri takip edilmelidir ayrıca diğer havuzlar gibi periyodik hijyen bakımlarının yapılması gerekmektedir.  

 

Havuz temizliği aşamaları; 

  • Havuzun dip zemin temizliği.  
  • Su yüzeyindeki kirliliğin teknolojik makinelerle çekilmesi.  
  • Havuza dolduran suyun içinde vakumlu makineyle temizlik. 
  • Havuz suyunun filtrelerinin bakımı.  
  • Havuzun hasarlı ve sıkıntı veren noktalarının kontrolü ve onarımı.  
  • Su haznesinin temizlenmesi.  
  • Elektrik tesisatının bakımı.  
  • Su boşaltma filtresinin bakımı. 
  • Dip kenar ve köşe noktalardaki yosunların temizliği ile yapılmaktadır. 


Bakım için gerekli malzemeler nelerdir? 


Havuzlar, sık kullanımları, suda bakterilerin kolay çoğalabilmesi, hava koşulları ve ortam yüzünden sık sık hijyenik temizliklere ihtiyaç duyar. Hijyen insanlar için çok önemli olduğu ve havuzlara eğer dikkat edilmezse çok uygunsuz koşullar oluşturabileceği için havuz bakımları düzenli ve periyodik bir şekilde yapılmalıdır. 

Bu temizlik süreci için gereken malzemeler nelerdir? Vakumlu makine, dip ve yan plakalar için çeşitli fırçalar, su yüzeyi temizleme robotu gibi suyu yosun, zararlı bakterilerden temizleyebilecek ekipmanlar olmaktadır. 

Bu ekipmanlar ile gerekli ve yeterli bakımlar yapılabilmektedir. Aynı zamanda havuz tesisatı, ısıtma sistemleri ve yapısının onarılması için gerekli yeterliklere sahip profesyoneller ile çalışılmalı. 

Ayrıntılı havuz bakımı  


Farklı yapılarda boyut, derinlik ve amaç doğrultusunda tasarlanan havuz projelerinde farklı noktalarda hasarlar oluşabilmektedir. Bu hasarların oranım süreci profesyonel teknik ekip tarafından yapılmaktadır. Havuzlarla ilgi tüm ayrıntılar ele alınarak, kullanım süreci içerisinde çevreye, kullanan insanlara zarar vermeyecek ve tehlike oluşturmayacak biçimde kusursuz bir takım çalışması ile bakımları yapılmalıdır. 

Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?