Havuz Kloru Nedir, Neden Kullanılmalı? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Havuz Kloru Nedir, Neden Kullanılmalı?

Havuz kloru, suyun temizliği için kullanılması şart koşulan kimyasal bir maddedir. Havuz suyunun içindeki bakteri oluşumlarının dezenfektanı olarak kullanılan klor, oldukça etkin bir düşmandır.

Havuz kloru, sudaki biriken bakterileri ve insana dair kalıntılarının temizliğini sağlamasının yanı sıra havuza saf, berrak bir görünüm katmaktadır. Havuzda bulun bakteriler, insan sağlığına oldukça zarar vermekte olduğundan ötürü havuzun bakımı havuz kloru ile haftalık veyahut aylık periyotlarla yapılması önerilmektedir, aksi takdirde havuz suyunun içinde bulunan binbir çeşit bakteri; deri enfeksiyonlarına, duyu organları enfeksiyonlarına, cilt mantarlarına, mide rahatsızlıklarına sebebiyet vermektedir. Bu hastalıkların oluşumunu havuz kloru kullanarak ortadan kaldırmak mümkündür. Havuz suyu için oldukça negatif olan bu etkenlerin önüne geçmek için yapılan düzenli havuz klorlanması ile daha sağlıklı bir havuz deneyimi yaşamak çok basit. Klorun önemini olabildiğince bilmek ve bu doğrultuda uygulamakla birlikte klor, havuz kullanımı için ekonomik açıdan da son derecede makul bir maddedir.

Havuz suyunun uzun vadede varlığı ve insan sağlığı için uygulanan havuz klorlanması; granül klor(toz klor), tablet klor, sıvı klor olmak üzere 3 çeşitten oluşmaktadır. Ekonomik açıdan rahatlığı ve kolay muhafaza edilebilmesi özelliğinden ötürü en yaygın kullanıma sahip olan klor çeşidi, toz klordur. Büyük boyuttaki havuzlarda klorlama sistemi bulunmaktadır, bu sistem ile havuz suyunun ihtiyaç duyduğu temizlenme işlemi otomatik olarak devreye geçer. Küçük boyuttaki havuzlarda klorlama işlemi ise el ile klorlama şeklinde sürdürülür, klorlama işlemi havuz suyuna katılacak klorun ayarlanması yapılarak dezenfekte işlemi gerçekleştirilir. Bu oranlar baz alınarak yosun tutmuş, sağlık açısından tehlike arz eden, suyun berraklığının tamamiyle yok olduğu durumlarda başvurulması gerekilen yöntem direkt olarak klor şoklamasıdır. Havuz klorunun kullanımı Sağlık Bakanlığı onaylı olduğu takdirde aktif olmalıdır, zıttı bir durumda sağlık amaçlanırken etkisiz bir madde olarak kalır. Temiz, berrak, yosunsuz havuz deneyimi yaşamak istiyor veyahut yaşatmak istiyorsanız havuz kloruna olan hassasiyetinizi daima yüksek tutmalısınız. Havuz suyunun saflığı düzenli klorlanma ile varlığını korumaktadır.

Sizde havuz yaptırmak istiyorsanız bize websitemizde bulunan telefon numaramız üzerinden iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz. 

 

Havuz Kloru Nedir, Neden Kullanılmalı?