Neden Ev Tipi Sauna Tercih Etmelisiniz? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Neden Ev Tipi Sauna Tercih Etmelisiniz?

Ev tipi saunanın geleneksel yerini tutmayacağı bir gerçektir. Geleneksel saunanın size sunduğu avantajları tam anlamıyla sunmasa da yaşam tarzınıza daha elverişlidir. Bu noktada ev tipi sauna daha ulaşılabilir ve konforludur. 

Sauna deneyimini ev konforunda ulaşabilmeniz sağalmaktadır. Bunun yanı sıra sağlık açışından da birçok faydası vardır. Bu keyifli deneyimi ev tipi saunalar ile daha kolay ve yaşam tarzınıza elverişli bir hale getirebilirsiniz. 

Ev tipi sauna tam olarak nedir? 

Geleneksel saunaya benzer, ev tipi sauna (kızılötesi sauna olarak da bilinir). Geleneksel saunada odun veya elektrikli ısıtıcı kullanılır ama ev tipi saunada kızılötesi paneller kullanılır. Kızılötesi ışınlar üç kategoriye ayrılmaktadır; yakın, orta, uzak.  

 Genelde ev tipi saunalarda uzak kızılötesi ışık tercih edilmektedir. Uzak kızılötesi ışık tayfındaki en uzun dalga boyudur. Yakın ve orta ışınlara nazaran daha derine nüfuz eder. Uzak kızılötesi ışınlar böylece toksinlerin uzaklaştırılmasını sağlar. Ev tipi sauna hücresel düzeyde derin ve bir ter üreten çekirdek vücut sıcaklığını yükseltir. 

Ev tipi sauna normal saunalara göre daha küçüktür. Bu sayede apartman veya daha küçük alanlara kurulumu kolaydır ve sadece standart bir ev elektrik prizi ile çalışabilir. 

Ev tipi sauna tam olarak nasıl çalışır? 

Normal bir yaz gününde dışarıda hava çok sıcak olmasa da içten daha derin bir sıcaklık hissederiz. Güneşten gelen kızılötesi ışınlar havayı ısıtmaz ama vücudu daha derin bir hücre seviyesinde etkileyerek daha sıcak hissetmemizi sağlar. Ev tipi saunalarda kullanılan kızılötesi ışınlar güneşten gelen bu ışınları taklit eder. En iyi yanı, güneşten gelen ultraviyole ışınlarının tehlikeli etkileri olmadan doğal güneş ışığının sadece sağlıklı yanlarını tecrübe etmenizi sağlamsıdır. 

Ev tipi sauna nasıl kullanılır? 

Öncelikle kademe kademe gidilmesi ve vücudun bu kızılötesi ışınlarına alıştırılması gerekmektedir. Başlangıçta 5-10 dakika gibi kısa sürelerde başlamalısınız. Vücudunuz saunanın gerçekleştirdiği vücudunuzun terlemesi ve detoksifiye süreçlerine alıştıktan sonra daha uzun süreler saunada kalabilirsiniz. 

Ev tipi saunalar için 85-95 derece ısı olduğunda girilmesi uygundur. Daha düşük sıcaklarda bile kızılötesi ısı çalışır ve vücudu detoksifiye eder. Aksi bir durum yaşadığınızda doktorunuza başvurmalısınız. 

Ev tipi sauna ne sıklıkla kullanılmalıdır? 

Net bir cevabı olmamakla vücudunuzun ihtiyaçlarına göre değişebilir. Sauna da rahatsızlık duyduğunuzda mola vermeli veya seansa bitirmeniz gerekmektedir. Yavaş başlamak kademeyi dikkatli bir şekilde arttırmak ve vücudunuzun toleransını bulmak önemlidir. Öncesinde dikkatli temkinli gidip size uygun aralıkları bulmanız gerekmektedir. 

Saunada vakit geçirdiğiniz süre içerisinde çok su kaybettiğinizi unutmayı ne olursa olsa susuz kalmamaya yeterli takviyeleri almaya özen gösteriniz. 

Ev tipi saunaların faydaları nelerdir? 

Birçok faydası vardır. En çok duyduğunuz ve en iyi bildiğiniz faydalarından birisi vücudunuzu terleterek zaman içinde biriken toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması konusunda size yardımcı olmasıdır. Ağrılara iyi gelmesi acıyı dindirmesi kızılötesi ısının bir başka faydasıdır. Isı sayesinde vücudunuzdaki kaslar gevşer bu durum vücudunuzun gençleşmesine ve iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca metabolizmanın daha iyi çalışmasına, kan dolaşımının iyileşmesi, hasarlı dokuların yenilenmesine ve kalp atışının hızlanması gibi konularda fayda sağlar. 

 Ekstra olarak cilt sağılığı ve temizliği, endorfin salınımı, stresi azaltma gibi de faydaları vardır. Daha birçok faydası vardır. Birçok alanda size kolay yoldan huzurlu ve keyifli bir şekilde iyileşmenizi sağlar. En önemlisi huzurlu, konforlu bir rahatlama ve sağlıklı bir ortam oluşturur.

Daha fazla bilgi ve iletişim için bize telefon numaramızdan veya whatsapp iletişim hattımızdan ulaşmanız yeterli olucaktır.  

Neden Ev Tipi Sauna Tercih Etmelisiniz?