Neden Evimize Sauna Yaptırmalıyız? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Neden Evimize Sauna Yaptırmalıyız?

Son yıllarda hızla popülerleşen saunalar artık evimize kadar girebilmekte. Mega projelerin yanı sıra hızlı bir yükseliş ile konut projelerine de ayak basmakta olup, olumlu geri dönüşler sağlamakta. Dilediğiniz vakitte konforlu ortamı oluşturup ferahlığın uç noktasını yaşamak istiyorsanız, yönelmemiz gereken en makul yer ev tipi saunalardır


Bilim adamları tarafından şiddetle önerilen ev tipi saunalar, insan sağlığına oldukça fazla yarar katmasıyla birlikte günlük hayata da olumlu etkileri saymakla bitmeyecek düzeyde.

Bu yararlara değinecek olursak;

- Ev Tipi Sauna kullanımında başlangıçta ilk 5 ila 30 dakika içerisindeki yapılan hizmet kişinin hem mental hem de fiziki açıdan sağlığına destekte bulunmaktadır. 
- Ev Tipi Sauna kullanımı sırasında yüksek sıcaklık düşük nem uygulaması aktif olduğundan cilt, terleme yolu ile vücuttaki fazla olan yağın yakımını meydana getirir.
- Bunun yanı sıra terleme ile cilt bariyeri, vücuttaki toksinler ve ölü hücrelerden de kurtulur. 
- Kan basıncına pozitif etki sağlayarak vücuttaki organların daha düzenli ve stressiz çalışmasına katkı sağlamaktadır.
- Ev Tipi Saunadan yararlanan kişiler, bu uygulama ile son derece pürüzsüz ve canlı bir cilt yüzeyinin oluşumuna şahit olmaktadırlar.
- Günün negatif yüklü, yorgun enerjisini atmak için ideal bir ortam oluşturan sauna, kişiye olabilecek en iyi ferahlığı sağlamasıyla da revaçta.
- Ev Tipi Sauna kullanımı hem bedenen hem ruhen dinginlik oluşturup, kişinin daha fazla pozitif dolmasına sebebiyet verir. 
- Kan dolaşımını aktifleştirip kan hücrelerine yönelik etkisinden ötürü proteinlerin çalışmasına da ön ayak oluşturur, böylece sağlıklı bir görünüş barındırmak da mümkün.
- Ev Tipi Sauna düzenli aralıklarla, aksatılmadan kullanımı kişinin vücudunda dinç hissiyatını uzun süreli hissettirip, daha stressiz, sakin ve huzurlu bi yaşama perde açar.

Neden Evimize Sauna Yaptırmalıyız?