Sauna İmalatı ve Önemli Bilgiler - 2 | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Sauna İmalatı ve Önemli Bilgiler - 2

Sauna imalatı ve önemli bilgiler makalemizin ikinci kısmına gelmiş bulunmaktayız. İlk kısmı okumadıysanız buraya tıklayarak ilk makalemizi okuyup daha sonra bu makalemize geri dönebilirsiniz.

 

Sauna Odası Sıcaklık ve Nem Oranları

Saunalar çeşitlerine göre sıcaklık ve nem değerleri değişiklik göstermektedir. Ama genel olarak baktığımız 50 ° ile 90 ° arasında değişmektedir. Nem oranlarısının ortalaması ile 20 ila 70 ° arasında değişiklik göstermektedir. Burada karar vermeden önce sauna çeşitlerini inceleyip detaylı bilgi almanızda fayda var. Sauna çeşitleri ile alakalı detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. Bu sıcaklıklar sauna odasının çeşidine göre sauna içerisindeki termometre kontrol edilerek ayarlanmalıdır. Eğer sauna odanızdaki nem %20 altına düşerse sauna ısıtıcısına veya volkanik taşların üzerine kolayca buharlaşacak şekilde su dökülmelidir. Nem oranı oldukça önemlidir. Çünkü %20 oranından düşük nem ortamları insan sağlığı için hiç uygun bir alan değildir.

 

Sauna Odası Ölçüleri Nelerdir?

Sauna imalatı yaptıracağınız yerin genişlik ve yüksekliğine göre değişiklik göstermesine rağmen, Sauna Odasından tam verim almanız için belirli ölçülerin kullanılması gerekmekte. Örneğin evlerde yapılacak Sauna Odasının yüksekliği 210-220 cm’yi geçmemelidir. Özel Sauna Odasının yanı sıra otel veya sosyal tesis gibi alanlarda ise bu yükseklik 225cm veya 240cm ile yapılmaktadır. Bu ölçülerini dışında yapılan sauna odalarında ısı tavanda toplanır ve dağılımı istediğimiz sonucu bizlere vermez. Üstelik ısı dağılımı düzgün bir şekilde sağlamak için harcanılan enerji miktarıda yüksek ölçüde artış gösterebilir.

 

Sauna Odası İmalatı ve Yapımı

Yüksek ısılara dayanıklılık gösterebilen köknar veya ladin gibi ağaçların ahşapları kullanılmaktadır. Duvarlarda 5x5 cm ahşaplar kullanılırken tavanda 5x10 cm ebatları kullanılmakta. Bu ahşapların aralarında 50cm veya 60cm ‘de bir bölünerek aralarına 5cm kalınlığında cam yünü izole edilmiş bir şekilde montajı yapılır. Duvarlarda veya tavanlarda yapılan bu izolasyon ısı ve ses yalıtımı için oldukça büyük önem sahiptir. Eğer sadece cam kullanılacak ise temperli veya sekurit camların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu camlar yüksek ısılara dayanıklıdır ve bu yüzden tercih edilir.

Sauna Odası İmalatı ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları bize sitemizde bulunan telefon numaramızdan veya WhatsApp iletişim hattımızdan bizimle iletişime geçerek sorabilir, evinize veya kurumunuza Sauna İmalatı yaptırabilirsiniz.

Sauna İmalatı ve Önemli Bilgiler - 2