Saunadan Nasıl İyi Yararlanılır? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Saunadan Nasıl İyi Yararlanılır?

Sauna hizmetinden ilk defa yararlanacak kullanıcılar için bilinmesi gereken ilk unsur ısının size bir zararının olmayacağıdır. Saunada kalınacak sürenin 15 dakikanın altında, fakat 8 dakikanın üzerinde olması yeterli olacaktır. 

Daha fazla süre vücudunuza olumsuz etki bırakabilecekken daha az süre kalınması ise vücudunuzun yeterli ısıya ulaşmasını engeller ve alabileceğiniz verimi kısıtlar. Derinlemesine terlemek sizi şüpheye düşürmesin, unutmayın ki sıcaklık hızlı bir kuruma yaratır ve ter çabuk buharlaşan bir maddedir. 

İlk birkaç saunadan sonra terleme etkisi artış gösterir. Çünkü vücut aşama aşama saunaya alışır ve zaman içinde ter bezleri aktifleşmeye başlar
Sauna sürecinde, zihnin berrak olması, negatif enerjilerden arınma, relax olabilecek şekilde vakte sahip olmak da önem taşır.
    Sauna hizmetinden önce ılık bir duş almak ve sabunla yıkanmak vücuda iyi gelir. Alınan bu duşun gözenekleri açma etkisi saunanın verimini artırır. Gevşeyen kaslarınız saunada iyice rahatlama gösterir. Buradaki önemli nokta, saunaya girmeden önce vücudunuzun ıslak ya da nemli olmamasıdır. İyice kurutulmuş şekilde kendinizi hazırlamalısınız, aksi durumda vücudun terlemesi güçleşir.
   Saunanın ilk aşamasında pamuklu bir havluyla daha düşük sıcaklıktaki alt tezgahı seçerek oturun ya da yatın, diğer aşamalarda yüksek sıcaklıktaki tezgahlara geçiş yapabilirsiniz. Önerilen süreyi geçmeyecek biçimde kalmalı ve aceleci davranmamalısınız. Vücudunuzun gevşeyebilmesi için daha sakin hareketlerle işinizi görmelisiniz.
    Sonraki aşamada duşa girilmeli ya da soğuk suya dalınmalıdır. Soğuk bir duş vücudunuzda yaratacağı şok etkisiyle cildinizi uyandırması bakımından gereklidir. Sıcak su ile alınan duş bedensel hareketleriniz için fayda sağlarken soğuk duş özellikle sauna sonrasında sizi normal vücut ısınıza döndürecek ve kılcal damarları harekete geçirecektir.
Dalma Havuzlarını Kullanma
     Bütün vücudunuzu baştan aşağı suya daldırmayı unutmayın. Soğuk su kan basıncını yükseltecektir. Bu nedenle alçak basınçtan şikayetçi olanlar için tavsiye edilse de hipertansiyonu olan kişiler için önerilmez.
Dinlenme
Artık vücudunuzu bir sonraki saunaya girmeden önce dinlendirmek için rahat bir uykuya bırakabilirsiniz. Bu gevşeyen vücut kaslarınızın en çok isteyeceği şeylerden biridir.

Saunadan Nasıl İyi Yararlanılır?