Saunanın Faydaları Nelerdir ? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Saunanın Faydaları Nelerdir ?

Buhar banyosu olarak da adlandırabileceğimiz sauna, günümüz şartlarında ev konforumuza kadar dahil ettiğimiz bir vücut terletme sistemidir. Uygun derecelendirilmiş ve doğru zaman aralıklarında yapıldığı sürece birçok olumlu etkisi olan, aksi halde kötü sonuçlara sebebiyet verebilecek bir hizmettir.

   İyileştirici ve tedavi destekleyici etkilerinin öncesinde günlük hayatın stresinden uzaklaşmak ve negatif enerjiyi boşaltmak için birebir bir rahatlama seansıdır. Bedeni adeta meditasyon etkisiyle arındırırken terleyerek gevşemesini sağlayan bir aktivite imkanı verir.  Fin hamamı olarak da bilinen bu yöntemin pozitif etki yarattığı birçok hastalık arasında romatizmal ağrılar, uyku problemleri, depresif ve ruhsal problemler, kireçlenme gibi rahatsızlıklar yer almaktadır. Bunların haricinde vücudu güçlendirip kan dolaşımını artırmak, kasları gevşetme işlevi sayesinde gerginliği alması gibi faydaları da yok sayılamaz. Kilo verme problemleri yaşayanların spordan önce ve sonra bu hizmeti almaları tavsiye edilir. Bunun sebebi yağların ve selülitlerin yakımını kolaylaştırmak dır.

   Gün içinde maruz kaldığımız birçok kötü enerjiden dolayı ya da en basitinden sağlıksız beslenmemiz yüzünden vücutta bir araya gelmeye başlayan toksinlerin atılması gerekmektedir. Bu atımı sağlamak için farklı detox yöntemleri vardır ki bunlardan biri de saunadır. Toksinleri ve ciltteki ölü hücreyi atmanın en iyi yolu terlemedir. Dolayısıyla sauna aracılığıyla yapılan bir terleme cildi yenileyip parlaklık kazandırır. Saunada geçirilecek yarım saatlik bir dinlenme molası, vücudu doğal bir şekilde arındırır. Spor salonlarında, güzellik merkezlerinde bulunan bu sauna mekanlarına artık ulaşmak daha basit. Çünkü günümüzde alışkanlık hâline getirilmeye başlanan bu işlemin evlerde ya da toplu kullanım alanlarındaki sayıları oldukça artmış durumda.

    Fakat bu bahsettiğimiz sauna her ne kadar birçok soruna iyi gelse de kalp hastalıkları ya da bulaşıcı bir rahatsızlığa sahip kişiler için tavsiye edilmemektedir. Saunanın yapıldığı mekan, normal oda sıcaklığından ve şartlarından farklı olduğu için herhangi bir rahatsızlığı olmayan birinde de bir sorun hissedilmesi durumunda kişi ortamdan çıkarılmalıdır.

Saunanın Faydaları Nelerdir ?