Şok Duşun Faydaları Nelerdir? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Şok Duşun Faydaları Nelerdir?

Şok duşu imalatı yaptırmadan önce şok duşunun insan vücudundaki etkilerini iyice araştırmanızı şiddetle tavsiye ederiz. İnsan vücuduna sağladığı faydaların yanı sıra şok duşlarının dezavantajları da bulunmakta. Bu yazımızda sizlere şok duşunun faydaları ve zararlarından kısaca bahsedeceğiz. 

Şok duş kısacası soğuk suyun insan vücudunda bıraktığı etki ile adını almıştır. Şok duş kullanımı kalp atış hızınızı ve solunum hızınızı oldukça arttırmaktadır. Vücudumuz sıcaklığını korumak için metabolizmamızı şok duşun etkisindeyken daha çok çalıştırmaya zorlamaktadır. Kalp ritminin artışı ile artan oksijen kullanımı yaraların iltihaplanmasını azaltmaktadır. Bu etkinin yanı sıra cilt sağlığına da etkileri oldukça fazladır.

Şok etkisi yaratan bu soğuk vücudumuzdaki ödemi en aza indirmektedir. Şok duşun etkisiyle vücudumuzda bulunan iltihaplı bölgelerden kanımız uzaklaşır. Ağrıyan kaslarımızda, el ve ayaklarımızda iltihapların oluşmasının önüne geçer. 

Kan atış hızındaki artış dan dolayı vücudumuz daha fazla oksijen sağlamak için solunum yollarının genişlemesini sağlar. Derin derin nefes almamız ve kan dolaşımının hızlanması ile hücrelerimize daha fazla oksijen taşınır. Fazla oksijen sayesinde daha iyi çalışmalarına neden olur. 

Şok duş kan basıncının artmasına neden olmaktadır. Kan basıncının artışı beyaz kan hücrelerimizde doğru oranda artmaktadır. Bizi hastalıklardan korumaya yardımcı olan beyaz kan hücrelerinin artması sağlığımız açısından oldukça faydalıdır. 

Soğuk duşun bazı dezavantajları da bulunmaktadır.  Vücudumuzun ısısını iyice düşüren şok duşlarda uzun süreler kalmaktan kaçınmalıyız. Şok duşunun sıcaklığını 50 fahrenheit altına düşürülmemesine dikkat etmelisiniz. 

Sizde şok duş imalatı yaptırmak istiyorsanız veya şok duş imalatı hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, sitemizde bulunan telefon numaramızdan bizi arayabilir veya whatsapp destek hattımızdan aklınız da oluşan soruları sorabilirsiniz. 

Şok Duşun Faydaları Nelerdir?