Şok Havuzu İçin Gerekenler | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Şok Havuzu İçin Gerekenler

Şok havuzları Günümüzde yer alan yoğun ve stresli iş hayatı içerisinde olan insanlar için kısa bir zaman zarfı içerisinde vücutlarındaki toksinleri atmak ve yenilemek için tercih ettikleri sauna tarzı yerleri, uzmanlarda tavsiye etmektedir. Vazgeçilmeyen rahatlama ortamları içerisinde yer almakta olan buhar odası, sauna, hamam gibi keyif ortamlarımdan çıkıldıktan sonra, tüm kaslar gevşemiş halinde olacaktır. Bu şok havuzları, insan vücudunun sıcak ve soğuğa vermekte olduğu tepkiler düşünülerek özel tasarlanıp üretilmektedir. Şok havuzu sıcak ortamda gözenekleri açılan deri temizlenir, içi temizlenen gözeneklerin tekrar kapanabilmesi için ve cildin sıkışması için vücut aşırı soğuğa ihtiyaç duymaktadır.

Şok Havuzu Nedir?

Sıcak ortamlarda gevşemiş olan kasların sıkılaşması amacı ile kullanılan yönteme soğuk şok uygulaması denir. Sauna ortamında ki fazla ısı sebebi ile damarların genişlemesi sonucunda, toksin olan maddeler atılır. Şok havuzuna girildiği zaman, gevşemiş kaslarda kan dolaşımı hızlanarak, sinir uçları uyarılır ve ağrılar geçmiş olur. İdeal şok havuzu su sıcaklığı 15 ila 16 derece arasında olmalıdır.

Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır?

Şok havuzu, yüzme amacı ile kullanılmayan bu mekanlar, diğer havuzlara nazaran ufak ebatlarda tasarlanır. Vücut ısısının ani olarak düşürülmesi görevini yerine getirmek amacıyla 1 metre ile 1,5 metre derinliğinde dizayn edilirler

.Planlama Aşaması

Şok havuzların planlama aşamalarında, havuzun yapılacağı mekanın seçilmesi detayların planlanması kullanım amacı önemlidir. Yapılan ani ve hızlı hareketler sırasında zarar görülmemesi, planlama aşamasında önemli olmaktadır.  Şok Havuz yapımında hijyen ve temizlik ön planda olduğu için kullanılacak malzemeler kaliteli olması gerekmektedir. Kişilerin havuzu girişinde kullanılacak merdivenlerin dizaynı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasında firmamız titiz bir çalışma sergilemektedir.

Teknik Alt Yapı

Şok havuzu yapımında en önemli bir diğer konu teknik alt yapıdır. Havuzun alt yapısında kullanılan boru ve ekipmanlar kaliteli olmalı ve montaj işlemlerinde usta ekibimiz sayesinde titiz bir çalışma sergilemektedirler. Malzemelerin kaliteli kullanılması durumunda havuzda kısa zaman içerisinde aşınma, paslanma, sızdırma tarzındaki genel sorunlar ortadan kaldırılmaktadır.

Havuzda Bakım ve Temizlik Çalışmaları

Şok havuzu inşasından sonra bakım ve temizlik çalışmalarının düzenli olarak yapılması ve temizlik çalışmalarının düzenli olarak yapılması insan sağlığına hijyen açısından büyük bir önem taşımaktadır. Havuzun temizliğinde kullanılacak olan kimyasallar, insan sağlığına zararlı olmamalı su içerisinde oluşan bakterileri tam anlamı ile öldürülmelidir. Havuzun dibi temizlenmesinde pisliği ve tortuyu tam olarak çeken kaliteli makineler kullanılmalıdır. Havuz temizliği ve bakımı için firmamızın uzman ekipleri tarafından hizmet verilmektedir. İletişim kısmından bizimle iletişime geçebilir randevu oluşturabilirsiniz.

Şok Havuzu İçin Gerekenler