Terapi Odası Nedir? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Terapi Odası Nedir?

Kişilerin fiziksel etkenler veya hayatında karşılaştıkları zorluklar çerçevesinde rahatlama ihtiyaçları ortaya çıkmaktadır. Terapi odaları ise insanların terapötik deneyimlerini doğrudan etkilemektedir. Her insan günlük zorluklar karşısında streslenebilir ve rahatlık hissetmek isteyebilir. Bu zorluklara hitap edebilecek terapi odalarının imalatı, oldukça titiz çalışılması gerekli olan işlemdir. İnsia Yapı olarak tüm projelerimiz uzman kadromuz ile titiz ve kaliteli bir işçilik çıkarmaktayız. 

Terapi odalarının imalatı terapistler veya danışanların verdikleri faydalı bilgiler altında tasarlanmaktadır. Duygusal olarak çökmüş bireylerin rahatlamaları için terapi odalarında sıcak bir atmosfer oluşturulur. Her ne kadar sıcak bir ortam oluşturulsa bile tasarımın samimiyet ve güven algısıda yaratması gerekmekte. Bu nedenle terapi odası imalatı yaptırmadan önce kesinlikle bu konu hakkında deneyimi ve tecrübesi olan yapı firmaları tercih edilmelidir. 

Terapi odaları, yapıları itibari ile 4 farklı alana bölünmektedir. Bunlar masaj odaları, dinlenme odası, Caldarium ve Tepidarium olarakta bilinmektedir. Bu terapi odalarının imalatı hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak hizmet detayımızı inceleyebilirsiniz. Sizlere bu blog yazımızda terapi odalarından kısaca bahsetmek isteriz. 

Masaj odaları, masaj ihtiyacı olan bireylerin rahatlaması amacıyla itina ile tasarlanmış ve imal edilmiş odalardır. Masaj odalarının imalatı yapı firmalarına göre değişmektedir. Ancak standart bir masaj odası yatağı 80cm genişliğe ve 200cm uzunluğa sahiptir.

Dinlenme odaları ise, psikolojik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri veya terapötik ilişkiler kurmalarına yardımcı olabilecek şekilde tasarlanan odalardır. Dinlenme odalarında ses yalıtımı en hassas konulardan birisidir. Kesinlikle dışarıdan ses gelmeyecek şekilde dinleme odalası imalatı yapılmalıdır. 

Caldarium imalatı, yerden ısıtmala zemin ile oluşturulmuş sıcak havuzuna sahip, banyo yapmak için yüksek sıcaklıklarda bulunan odalardır. Bu odalarda yüzmek çok rahatlatıcı olmasının yanı sıra vücut ısınızı oldukça arttırabilir. Böyle bir durumda vücudumuzu soğuk suyla ferahlatmalıyız. 

Tepidarium, caldariuma aşırı derecede benzerlik göstermektedir. İçlerinde sıra koltuklar yerine bireysel şezlonglar kullanılarak tasarlanmış odalardır. Bu odaları tercih eden insanlar kişisel alanlara sahip olmaktadırlar. Bu alanların yanı sıra bir rahatlama etkisi sağlamak amacıyla tepidarium odası imalatı yapılmaktadır. 

Sizde terapi odaları imalatı hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız bize telefon numaramızdan ulaşabilir veya WhatsApp destek hattımızdan aklınızda oluşan soruları sorabilirsiniz.

Terapi Odası Nedir?