Türk Hamamının Sağlığa Faydaları Nelerdir? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Türk Hamamının Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Eski Osmanlı geleneklerinden biri olan hamam, hala günümüzde varlığını devam ettiren Türk adetlerindendir. Bu adetlerin devam etmesinin en büyük yardımcısı da Türk hamamı yapan firmaların hala devamlılığını sürdürmesidir.

Hamamlar, kişinin temizlenmesi ve vücudundaki toksin maddelerin atılması için kullanılır. Fakat geçmiş zamanlarda sosyalleşmek için de tercih edilen bir mekandır.

Eski zamanlarda yaşam standartları düşük olan insanların en çok tercih ettiği yerlerden birisiyken, günümüzde hamama gidenlerin sayısı bir hayli düşüktür.

Sağlığa iyi geldiği için ayda bir kez giderek kendinizi ve vücudunuzu bu şekilde ödüllendirebilirsiniz.

 

Hamamın sağlığa faydaları nelerdir?

Hamamın en önemli yararlarından birisi de ciltteki gözenekleri açıp, derinin temizliğini sağlamasıdır.

Hamam cildin güzelleşmesine yardımcı olduğu gibi, cildin yumuşamasını ve nemlenmesini de sağlar.

En güzel yararlarından birisi de hamamın, vücutta mutluluk hormonu olarak bildiğimiz serotonin ve endofrin hormonları salgılamasına yardım etmesidir. Bu sayede hamam sonrası kendinizi tüy gibi hafiflemiş hissedip, mutlu bir şekilde ayrılırsınız.

Diğer bir yararı da alerjik ya da astım yüzünden tıkanan sinüslerin, açılmasına yardımcı olmasıdır.

Ayrıca hamamın kan dolaşımına faydaları da görülmüştür. Kan dolaşımının zarar görmüş olduğu ya da zayıflamış olduğu bölgelerde, hamam sayesinde oksijen iletimi düzelir ve dolaşım normalleşmeye başlar.

Son zamanlarda enfeksiyon hastaları ve kanser hastaları da sıkça tercih etmektedir. Bu hastalıklar için hamamın olumlu sonuçlar gösterdiği görülmüştür.

Hamamın bin bir derde deva olmasının yanında, Türk hamamı imalatı yapan birçok yer de bu mucizevi mimariyi devam ettirmek için çalışıyor.

Hamamlar, kilo vermek isteyen kişilerin de tercih ettikleri yerler arasındadır.

Hamamın faydaları arasındaki diğer maddelerden birisi de sert eklemlere rahatlatıcı etkileridir. Bu sayede sporcular antrenman veya müsabaka öncesinde gevşemek amacıyla ve yaralanmalarını önlemek amacıyla hamamları kullanmaktadır.

Hamamın faydaları saymakla bitmez.

Dikkat çeken faydalarından birisi de bağışıklık sisteminin güçlenmesidir. Hamamlar, sadece derimize ve ruhumuza olumlu dönüşler sağlamaz, ayrıca grip gibi hastalıklara yakalanmamamız için bize bağışıklık da kazandırmaktadır.

Bedenimize ve zihnimize verdiği faydalardan bahsettik. Keyifli vakitler için İstanbul gibi birçok şehirde bulunan tarihi ve eşsiz dokusu olan hamamları tercih edebilirsiniz.

Mevcut olan hamamların yanında bu eşsiz yapının oluşmasını sağlayan Türk hamam imalatı İstanbul’da birçok firma mevcut.

Türk Hamamının Sağlığa Faydaları Nelerdir?