Tuz Odası Nedir? | insia.com.tr
Hamam · Sauna · SPA

Tuz Odası Nedir?

Tuzun sağlık açısından pek çok faydası vardır. Bu faydaların tümünü tek bir odada sunan tuz odaları; solunumu açan, ciğerlere iyi gelen ve çeşitli rahatsızlıkları önleyen sağlık için kullanılan alanlardır. Bu nedenle günümüzde gerek tedavinin bir parçası olarak, gerekse strese iyi geldiğinden pek çok kişi tuz odası deneyimini tercih etmektedir. Fakat bu odaların verimli olması doğru malzeme kullanımı ve etkili çözümlerle mümkün olur.

Tuz Odası Mekan İhtiyaçları

Tuz odaları, sağlığa iyi gelmesi nedeniyle poliklinik, Spa ve otellerin bir parçası olarak kullanılan mekanlardır. Mekanın ihtiyaçlarına göre farklı tuz odası çeşitleri tercih edilebilir. Ancak her bir tuz odası yapım aşamasında uygun malzeme seçimi, kaliteli işçilik ve deneyim büyük önem taşır. Tuz odası yapımında dikkat edilmesi gereken ilk nokta, mevcut alanın ölçülerine uygun bir mekanın tasarlanmasıdır. Tasarım ve planlama çalışmalarından sonra tuz odası inşası için hazırlık çalışmalarına başlanabilir.

Tuz odalarının aktif ve pasif olmak üzere 2 türü bulunur. Aktif tuz odası içinde, mekandaki tuzu parçalara ayıran tuz jeneratörü bulunur. Pasif tuz odasında ise makine yerine yoğun bir tuz kitlesi bulunur ve mekan doğal bir tuz mağarası görünümüne sahiptir. Her iki tuz odası türünde de tavan, zemin ve duvarlara tuz kaplaması bulunur. Bu kaplamaların zaman içindeki eskimeye karşı dirençli olması, doğru tekniklerin uygulanması ve uzmanlıkla mümkün olur. Ayrıca tuz odası içinde sandalye, koltuk, müzik çalar ve aydınlatma sistemi gibi çeşitli dekoratif ve mobilya elemanlarına da ihtiyaç vardır. Mekandaki bütün elemanların özenle seçilmesi, tuz odası kalitesini yakından etkiler.

Tuz Odası Yapımı

Ülkemizde ve dünyada etkili bir terapi ve tedavi yöntemi olarak kullanılan tuz odası türleri, sağlık için doğal çözümler sunan alanlardır. Bu alanlarda kalite ve güven, doğru yapım aşamalarıyla sağlanır. Insia Yapı, modern sauna, hamam ve tuz odası yapımında Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alır. Doğal malzemeleri etkili yapım teknikleri ve tasarımla birleştiren Insia Yapı, ihtiyacınıza en uygun alanların imalatını en doğru şekilde gerçekleştirir.

Tuz Odası Nedir?